top of page
Dö som en konstnär bok
Det var inte krig den unge mannen på teatern längtat efter. Det var hjältemod. Något att dö för.

HANDLING

Föreställ dig att du heter Erik Hagelin och just har återvänt till Sverige efter tjugo år och mer i Ukraina. Du är en framgångsrik affärsman och har nyligen publicerat en bok som rönt viss uppmärksamhet. Föreställ dig att du försöker återvinna kontakten med din vuxne son trots att du knappt vet hur man återvinner sopor. Nu bevittnar du nationalisternas frammarsch i hemlandet och känner ett oförklarligt obehag inför din egen hall. Du är en person med stora drömmar och bär på mycket obearbetat bagage. En dag får du en inbjudan till 100-årsjubileet på teatern där du som ung var vaktmästare och förälskade dig för första gången. Föreställ dig att allt detta är bitar i samma pussel. 

Dö som en konstnär är ett drömspel om självbedrägerier och förklädnader. Allt kan ske, allt är möjligt och sannolikt. Orimligheter och improvisationer. En annorlunda roman i stockholmsmiljö.

Finns att köpa här.

Handling

UTLÅTANDEN

Dö som en konstnär är annorledes och oförutsägbar, huvudpersonen Erik kluven och irriterande nog vagt vidskeplig. Omväxlande blyg, mesig och rationell och kaxig. Skrivardrömmar, avundsjuka, kärlek, självtvivel och familjeproblem. Politiskt korrekt son, oresonligt hat mot åldrande far, överraskande kulturpersonligheter – allt i en ofta skojig centrifug. Citeras gör Birger Sjöberg. ”Självtrons dyra droppar må man köpa i sitt eget väsens tysta bod.” Eller månne blod. En konstnärlig spännande bok.

NINA LEKANDER
(Om Dö som en konstnär)

BÖCKER AV JONAS RYDIN

bottom of page